Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 204
Comentează add

Măsura adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie validată de guvern.

Certificatul verde ar urma să devină obligatoriu în anumite situaţii

radiojurnal

   Foto: www.facebook/Ro Vaccinare.

Certificatul verde ar urma să devină obligatoriu pentru a lua masa la restaurant sau pentru a merge la o nuntă, dacă rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori.
 
Măsura adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie validată de guvern.
 
Certificatul verde este documentul agreat la nivel european şi care atestă vaccinarea anti-COVID-19, un test negativ la coronavirus recent sau trecerea prin boală.
 
Este acelaşi certificat digital cerut în vară pentru călătoriile în alte state din Uniunea Europeană şi care acum va deveni necesar şi în ţară, de exemplu, pentru intrarea la restaurant, în sălile de sport, la piscină, dar şi pentru participarea la evenimente publice şi private.
 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit şi condiţiile în care pot avea loc o serie de activităţi, în condiţiile recentei evoluţii a pandemiei.
 
Competiţiile sportive, de exemplu, pot avea loc în aer liber sau în spaţii închise, dar spectatorilor li se va permite să participe doar până la limita de 30%din numărul total de locuri, cu purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei distanţe de cel puţin un metru.
 
În cinematografe pot fi ocupate jumătate din locuri, iar masca este, la fel, obligatorie.
 
La spectacole şi concertele în aer liber, dar şi la festivalurilor publice şi private pot asista cel mult 1000 de spectatori.
 
Evenimentele private în spaţii închise, cum sunt nunţile sau botezurile, se pot desfăşura cu participarea a cel mult 200 de persoane, iar mitingurile şi demonstraţiile cu cel mult 100 de oameni.
 

Etichete certificatul verdeComitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live