Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2021
Vizualizari: 268
Comentează add

Astfel de documente electronice sunt deja obligatorii în mai multe state europene. Ar permite si înregistrarea pasagerilor.

Cerință de monitorizare online a şoferilor profesioniști

radiojurnal

     Arhivă foto: Răzvan Stancu

Transportatorii români le solicită autorităţilor introducerea unui formular online care să permită monitorizarea şoferilor profesionişti, dar şi a pasagerilor care ajung în ţară sau sunt doar în tranzit. Astfel de documente electronice sunt deja obligatorii în mai multe state europene, precizează Alex Lancuzov, reporter RRA.


Alex Lancuzov: Un formular online pentru localizarea pasagerilor va asigura trasabilitatea tuturor cetăţenilor străini, inclusiv a şoferilor de autocare şi camioane care au România ca destinaţie sau sunt doar în tranzit, arată Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, care adresează solicitarea către patru ministere - Interne, Transporturi, al Sănătăţii şi Finanţelor. Un astfel de document se completează electronic înainte de a intra în mai multe ţări europene, spun transportatorii, care dau şi exemple. Astfel, în Grecia, formularul este cerut atât pentru pasageri, cât şi pentru şoferi, şi nu doar la vămile rutiere, ci pe orice cale de acces. În Belgia, documentul este obligatoriu pentru toate persoanele, iar pentru şoferii profesionişti - doar dacă se depăşesc 48 de ore, în timp ce legislaţia din Germania prevede completarea documentului chiar cu 10 zile înainte pentru persoanele care s-au aflat într-o zonă care ar putea prezenta motive de îngrijorare. De asemenea, Italia şi Franţa au introdus o declaraţie pe proprie răspundere, inclusiv pentru transportatorii rutieri. În acest context, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România solicită autorităţilor introducerea unor măsuri similare, care să permită monitorizarea mai eficientă a activităţii tuturor şoferilor din străinătate care vin în ţară.


Etichete șoferi profesioniștimonitorizare online

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live