Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2018
Vizualizari: 491
Comentează add

Senatorii jurişti au la dipoziţie cinci zile pentru a stabili un calendar al dezbaterilor şi audierii liderului ALDE.

Cererea de urmărire penală a lui C P-Tăriceanu trimisă la comisia juridică

radiojurnal

 Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Agerpres.

Biroul Permanent al Senatului a transmis către Comisia juridică solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Senatorii jurişti au la dipoziţie cinci zile pentru a stabili un calendar al dezbaterilor şi audierii liderului ALDE, iar după acest termen, în decurs de alte 14 zile, trebuie să ajungă în plenul Senatului raportul Comisiei juridice prin care se încuviinţează sau nu solicitarea DNA.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că are nevoie de timp pentru a studia cele peste 70 de volume ale dosarului licenţelor Microsoft, în care este acuzat de luare de mită.

"17.000 de pagini numai ca să dai o pagină şi să o citeşti pe minut. Câte minute sunt? Nu am făcut o socotealtă, dar dacă Procuratura a avut timp 10 ani, de când eram prim-ministru, să pregătească 72 de volume, eu, ca să îmi pregătesc apărarea, îmi daţi şi mie timp? E o intrebare retorică, da? O să o fac cât se poate de repede, dar ca să citesc 73 de volume, să discut cu avocatul... Nu ştiu să vă spun în momentul de faţă cât trece, dar cred că există acest drept elementar pentru a analiza dosarul, pentru a-mi construi o apărare", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.


Etichete Călin Popescu-TăriceanuDNAdosarSenatALDE

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live