Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Mai 2022
Vizualizari: 369
Comentează add

Mesaje de unitate şi solidaritate cu Ucraina, precum şi de salvare şi apărare a valorilor europene au fost transmise de oficialităţi şi la evenimentele desfăşurate ieri în România.

Ceremonii militare şi religioase la 145 ani de la proclamarea independenței

radiojurnal

   FOTO: MApN.

În toată ţara au avut loc ceremonii militare şi religioase pentru a marca 145 de ani de la proclamarea independenţei de stat a României, şi Ziua Victoriei coaliţiei Naţiunilor Unite în Al Doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei.

La Arad, manifestările s-au desfăşurat la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Centrală ''Avram Iancu'' unde militarii Batalionului 191 Infanterie au prezentat onorul şi au defilat în faţa celor prezenţi.

Evenimente similare au avut loc la Iaşi, iar cu această ocazie preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, a spus între altele că actualul conflict din Ucraina este un război împotriva libertăţii.

Mesaje de unitate şi solidaritate cu Ucraina, precum şi de salvare şi apărare a valorilor europene au fost transmise de oficialităţi şi la evenimentele desfăşurate în alte oraşe.


Etichete românia145 aniproclamarea independenţei de statziua victoriei coaliţiei naţiunilor uniteal doilea război mondialziua europei,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live