Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

15 August 2014
Vizualizari: 1158
Comentează add

Ceremonii militare şi religioase vor avea loc astăzi cu ocazia sărbătorii Zilei Marinei Române, întrucât Sfânta Maria este considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Ceremonii militare şi religioase de Sfânta Maria

mihaela-enache

Faleza din fața Comandamentului Flotei, din Constanța. Foto: captură youtube.com

Astăzi este sărbătorită Ziua Marinei Române, întrucât Sfânta Maria este considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

În porturile de la Marea Neagră sunt organizate mai multe manifestări dedicate acestei zile.

Ceremonii militare şi religioase, parade navale şi jocuri marinăreşti tradiţionale vor avea loc astăzi şi în garnizoanele din Brăila, Bucureşti, Galaţi, Mangalia, Sulina, Timişoara şi Tulcea.

În parcul Herăstrău din capitală, între orele 12:00 şi 20:00, vor fi organizate plimbări gratuite pe lac cu cele şapte vaporaşe.

112 ani de la prima Zi a Marinei Române

În porturile de la Marea Neagră sunt organizate mai multe manifestări dedicate acestei zile.

Astăzi se împlinesc 112 ani de când a fost sărbătorită pentru prima dată această zi.

Turiştii, dar şi constănţenii vor avea parte de un adevărat regal oferit de forţele navale române, transmite corespondentul RRA, Mona Constantinescu.

Navele se află în dispozitiv, iar manifestările încep pe faleza din faţa Comandamentului flotei din Constanţa, cu ceremonialul ridicării pavilionului, geacului şi a marelui pavoaz la catarg, apoi urmează deschiderea oficială a festivităţilor, cu defilarea tricolorului pe mare şi în aer.

Oficierea serviciului religios, concomitent cu depunerea de ancore de flori în mare, sosirea zeului Neptun, cu alaiul său de nimfe şi exerciţiile militare, apoi defilarea navelor, revenirea gărzii de onoare şi a muzicii militare, trecerea aviaţiei civile, parada navală şi defilarea velierelor.

La lăsarea serii, retragerea cu torţe a zeului Neptun şi ceremonialul de coborâre a pavilionului, geacului şi a marelui pavoaz şi aprinderea pavazului electric la nave.

Drumurile spre litoral şi locurile de pelerinaj, monitorizate

Peste 20.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea în zonele aglomerate.

O atenţie sporită va fi acordată circulaţiei pe principalele artere rutiere din ţară.

Tot în această perioadă, CFR Călători a suplimentat numărul trenurilor spre litoral sau spre principalele destinaţii de pelerinaj.

Poliţia rutieră a suplimentat în principal echipajele care asigură monitorizarea şi dirijarea circulaţiei pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1.

Drumurile dintre Bucureşti şi litoral sau Valea Prahovei sunt în mod tradiţional cele mai aglomerate în astfel de perioade, cu un trafic de până la 30.000 de maşini pe zi.

Tuturor şoferilor li se atrage atenţia să respecte limitările de viteză, precum şi celelalte reguli de circulaţie, pentru că şi sistemele de supraveghere din trafic vor fi numeroase.

În zilele de 15, 16 şi 17 august va creşte şi numărul trenurilor CFR Călători aflate în circulaţie spre litoral sau spre principalele destinaţii de pelerinaj de sărbătoarea Sfintei Marii din judeţele Cluj, Suceava, Gorj sau Argeş. 


Etichete Ziua MarineiportmilitarimarinariSfânta MariaturișticredincioşislujbăMarea NeagrăsărbătoareCFRtraficpoliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live