Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

19 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1606
Comentează add

Preşedinţii României şi Slovaciei vor depune coroane de flori şi vor decora mai mulţi veterani.

Ceremonii la Cimitirul Militar al Armatei Române din Zvolen, Slovacia Ceremonii la Cimitirul Militar al Armatei Române din Zvolen, Slovacia - Conține audio

Vizită oficială în Republica Slovacă. Foto: presidency.ro.

Mai multe ceremonii în memoria militarilor români care au participat la eliberarea Cehoslovaciei în cel de-Al Doilea Război Mondial au loc astăzi la Zvolen, unde se află cel mai mare Cimitir Militar al Armatei Române din străinătate.

Preşedinţii României şi Slovaciei vor depune coroane de flori şi vor decora mai mulţi veterani.

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu omologul său slovac, Andrej Kiska, participă astăzi la ceremonia depunerii coroanelor de flori la Cimitirul Militar al Armatei Române din Zvolen, urmată de un alt eveniment: decorarea veteranilor slovaci, participanţi la luptele de eliberare a teritoriului Slovaciei în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cimitirul din Zvolen, dedicat eroilor români care s-au jertfit pentru eliberarea Cehoslovaciei, este cel mai mare cimitir de război românesc din străinătate, aici avându-şi locul de veci peste 10.000 de militari români.

În centrul cimitirului se află un monument care sugerează prin configuraţia arhitectonică un sanctuar voievodal românesc şi care are pe latura din faţă următorul text: "Glorie veşnică eroilor români căzuţi în luptele pentru eliberarea Republicii Cehoslovacia de sub jugul fascist 1944-1945".

Vizita şefului statului în Slovacia se va încheia cu o scurtă întâlnire cu veteranii slovaci şi cu cetăţeni ai oraşului Zvolen.

Audio: Reportaj despre Cimitirul Militar al Armatei Române din Zvolen. Realizator Anca Dragu.


Etichete ceremoniimemoria militarilor romaniCehoslovaciaeliberareZvolencimitir militarKlaus IohannisSlovaciaromaniamilitari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live