Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Tache

29 Martie 2013
Vizualizari: 1624
Comentează add

Astăzi, credincioşii se află în Vinerea Sfântă, o zi care comemorează răstignirea lui Iisus Hristos pe cruce. La Vatican, au loc ceremonii tradiţionale pentru Vinerea Mare.

Ceremonii în Vinerea Mare la Vatican

cristina-tache

Papa Francisc: Foto: Reuters.

Aproximativ două miliarde de creştini romano-catolici şi protestanţi din întreaga lume vor sărbători duminică Paştele, cea mai mare sărbătoare creştină, care celebrează Învierea Domnului.

Astăzi, credincioşii se află în Vinerea Sfântă, o zi care comemorează răstignirea lui Iisus Hristos pe cruce. La Vatican, au loc ceremonii tradiţionale pentru Vinerea Mare.

Preotul Adrian Dancă de la Radio Vatican vorbeşte despre evenimentele din această zi specială pentru credincioşii romano-catolici şi protestanţi.

"În Vinerea Sfântă, Papa celebrează Patima Domnului în Bazilica San Pietro, unde va aduce la picoarele crucii strigătul de ajutor al întregii omeniri prin impresionanta "rugăciune universală".

Papa Francisc particpă la rugăciunea "Calea Crucii la Colosseum", simbol istoric al persecuţiilor îndurate de primii creştini. Pentru prima dată, meditaţiile biblice pentru "Calea Crucii" din acest an au fost pregtite de un grup de tineri din Liban.

Şi la Ierusalim, Drumul Crucii a fost refăcut pe Via Dolorosa din oraşul vechi. Totodată la Zidul Plângerii şi în sinagogile din tot Israelul au loc numeroase ceremonii pentru Paştele evreiesc, care a început luni şi ţine o săptămână.


Etichete creştiniprotestanţiVatican

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live