Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

16 Septembrie 2017
Vizualizari: 859
Comentează add

Bătălia de la Păuliş, din septembrie 1944, a fost una istorică.

Ceremonii în memoria eroilor căzuţi în bătălia de la Păuliş, din 1944

ioan-suciu

 Foto: Ioan Suciu.

La Monumentul Eroilor de la Păuliş, în judeţul Arad, sunt programate astăzi o serie de ceremonii pentru a comemora eroii căzuţi acolo în cel de-al Doilea Război Mondial. Bătălia de la Păuliş, din septembrie 1944, a fost una istorică.

Bătălia de la Păuliş a rămas în istorie drept una din cele mai crâncene lupte din cel de-Al Doilea Război Mondial purtate de trupele Armatei Române după întoarcerea armelor contra Germaniei hitleriste şi a aliaţilor acesteia.

Atunci, în septembrie 1944, elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de la Radna au reuşit să ţină în loc trupele ungare şi germane, mult mai bine echipate şi mai experimentate, care îi copleşeau în proporţie de 8 la 1.

La împlinirea a 73 de ani de la sângeroasele lupte va fi săvârşit un ceremonial militar şi religios, cu prezentarea onorului şi depuneri de coroane, la Monumentul Eroilor de la Păuliş, acolo unde, în semn de omagiu adus eroismului şi jertfelor date de elevii Şcolii de Subofiţeri de Rezervă din Radna, în luptele din septembrie 1944 pentru stăvilirea ofensivei inamice, a fost ridicat în anul 1974 un important monument simbolizând un arbore uriaş.


Etichete Ceremoniimemoria eroilorbătălia de la Păulişseptembrie 1944

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live