Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

1 Decembrie 2020
Vizualizari: 158
Comentează add

Ceremonii dedicate Zilei Naționale, la Buzău

cristina-moise-buzau

 Arhivă Foto: Sergiu Podină.

Un eveniment deosebit va fi și la Buzău: 775 de stejari tinerii vor fi plantați în memoria militarilor răpuși de tifos pandemic în Primul Război Mondial.
 
Reporter: Cristina Moise - Evenimentul special dedicat Zilei Naționale a României și organizat în principal de Primăria Municipiului Buzău are loc cu începere de la ora 11:00, în zona Foișor din parcul Crâng, situat în orașul Buzău.
 
Ultimii 43 de stejari tineri vor fi plantaţi de militarii unui puton îmbrăcaţi în uniformă de epocă, împreună cu elevi ai Colegiul "Grigore Moisil". În total, pe 9,54 de hectare din parcul Crâng, timp de șase zile, au fost plantați 775 de stejari în memoria a 775 de militari din Regimentul 48 Infanterie Buzău, regiment considerat de istorici "definiția curajului românilor în Primul Război Mondial".
 
Zece saci cu pământ au fost aduşi din groapa comună, din Cimitirul Militar Macsut din județul Iași, în care aceştia au fost înhumaţi. Pe parcursul zilei voi reveni cu detalii despre Memorialul care se deschide astăzi în Parcul Crâng.
 
(PH)

Etichete BuzauZiua Nationala a Romaniei(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live