Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iunie 2019
Vizualizari: 292
Comentează add

Ziua Drapelului este marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări educative cu caracter evocator.

Ceremonii de Ziua Drapelului Naţional

radiojurnal

 

Ceremonii militare sunt programate în toată ţara pentru a marca Ziua Drapelului Naţional, proclamată prin lege în 1998.

Un eveniment similar a avut loc şi în Capitală, la Cercului Militar Naţional. Un simbol suprem al unităţii şi identităţii româneşti, Drapelul Naţional este sărbătorit în fiecare an la 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, Tricolorul roşu, galben şi albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Ziua Drapelului este marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări educative cu caracter evocator.

La Bucureşti, în Piaţa Tricolorului, seara trecută a avut loc o scurtă ceremonie de coborâre a Drapelului, care a fost depus pentru sfinţire la Biserica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" din  Bulevardul Vasile Milea.

Astăzi, Drapelul a fost binecuvântat de un preot militar şi a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului Naţional al României, interpretat de muzica reprezentativă a MApN, în faţa Cercului Militar din Bucureşti. La eveniment au participat zeci de oameni şi militari, fanfare, dar şi veterani de război.


Etichete Ziua Drapelului Naţionalceremoniisteagtricolor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live