Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

18 Septembrie 2021
Vizualizari: 290
Comentează add

Cei 77 de ani, care au trecut de la bătălia de la Păuliș, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial au fost marcaţi sâmbătă printr-un ceremonial la monumentul eroilor.

Ceremonii de comemorare a eroilor, la 77 de ani de la bătălia de la Păuliș

ioan-suciu

 Foto: Arhiva/ Facebook.com/Mapn

Cei 77 de ani, care au trecut de la bătălia de la Păuliș, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial au fost marcaţi sâmbătă printr-un ceremonial la monumentul eroilor din localitate.
 
Corespondentul RRA în Arad, Ioan Suciu, reamintește că în septembrie 1944 elevii școlii de subofițeri de rezervă din Radna au reușit să țină în loc trupe ungare și germane, mult mai bine echipate și mai experimentate, care îi copleșeau numeric.
 
Ei au fost omogiaţi de numeroși participanți la comemorare, printre care și mulți tineri.
 
- Cred că tinerii ar trebui să știe că această zi pentru noi, păulişenii, este o zi specială, deoarce aici s-au luptat mulţi tineri pentru noi ca noi să avem un trai bun.
 
- Este o zi foarte specială, deoarece sărbătorim Ziua Eroilor care au luptat la Păuliș și o spun cu bucurie: sunt mândru să port acest costum popular.
 
- Istoria ar trebui cunoscută mai bine de către cei tineri și ar trebui să facă eforturi cei care se ocupă din Ministerul Învățământului ca toate aceste realități pe care le-a trăit poporul român, armată care s-a jertfit pentru naţie, să-i cunoască foarte bine istoria.
 

Etichete paulisceremoniieroi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live