Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

10 Aprilie 2020
Vizualizari: 528
Comentează add

Nu este o slujbă obișnuită, ci o ceremonie religioasă și artistică în același timp, cu trei zile înaintea Învierii Domnului.

Ceremonie specială în Vinerea Mare la Catedrala Notre-Dame din Paris

daniela-coman

   Foto: Arhivă.

La Catedrala Notre-Dame din Paris, distrusă de incendiul din aprilie anul trecut, a început cu puțin timp în urmă o ceremonie specială în Vinerea Mare a Paștelui Catolic, ținută, desigur, în condiții excepționale.
 
Nu este o slujbă obișnuită, ci o ceremonie religioasă și artistică în același timp, cu trei zile înaintea Învierii Domnului, și cu o săptămână înainte de împlinirea unui an de la marele incendiu.
 
O ceremonie fără enoriași, desigur, în condițiile măsurilor impuse de epidemie, dar şi de șantier, o ceremonie cu măști și combinezoane de protecție. Preoții catolici nu au ținut Liturghia obișnuită, ci au transmiți mesaje de speranță și încredere către întreaga omenire care suferă în aceste zile.
 
Au fost invitați trei mari artiști ai Franței, care au întrerupt rugăciunile și cânturile religioase cu momente muzicale adecvate, între ei marele violonist Kapushon.
 
"Să celebrăm victoria vieţii asupra morții" - a spus arhiepiscopul Parisului, care a ieșit cu Coroana de Spini, pe care a purtat-o Isuse Hristos în ziua răstignirii, relicvă de o inestimabilă valoare ce aparține Catedralei Notre-Dame și care este glorificat în fiecare an în Vinerea Mare.
 
Ceremonia, care se dorește un moment de meditație și de rugăciune pentru cei care au murit în ultima lună din cauza virusului, pentru cei care se luptă în spitale pentru viața lor, pentru cei care îi îngrijesc și pentru noi toți ceilalți ce traversăm această perioadă dificilă, a fost transmisă în direct pe canalele de radio și televiziune ale Bisericii Catolice Franceze și preluate de alte televiziuni în încercarea de a-i aduce împreună pe oameni.


Etichete Catedrala Notre-DamePașteParisKapushonfoto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live