Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

29 Septembrie 2017
Vizualizari: 1535
Comentează add

La Cimitirul Militar românesc de la Rossoşka, în apropiere de Volgograd, are loc ceremonia de reînhumare a rămăşiţelor a 345 de militari români decedaţi în luptele din 1942-1943.

Ceremonie la Cimitirul Militar românesc de la Rossoşka

alexandru-beleavski-moscova

 

La Cimitirul Militar românesc de la Rossoşka, în apropiere de Volgograd - fostul Stalingrad - are loc astăzi ceremonia de reînhumare a rămăşiţelor a 345 de militari români decedaţi în luptele din 1942-1943.

Rămăşiţele militarilor români s-au aflat, până acum, în cimitire de campanie din regiunile ruse Volgograd şi Rostov.

Ceremonia este organizată în cooperare cu societatea rusă /.../ Memoriale militare, în baza Acordului interguvernamental româno- rus din anul 2005.

Vor participa: consilierul de stat Constantin Dudu Ionescu, din partea administraţiei prezidenţiale; senatorul Titus Corlăţean şi deputatul Bogdan Rodeanu, din partea celor două Camere ale Parlamentului; Codrin Muntean - secretar general la Ministerul Apărării Naţionale; reprezentanţi ai Ministerelor de Externe şi al Apărării. Vor asista ataşaţi militari şi reprezentanţi ai birourilor de ataşaţi militari acreditaţi la Moscova, inclusiv din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Polonia, Germania şi alte state.

În timpul ceremoniei, care va fi deschisă de ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, vor fi depuse coroane de flori din partea instituţiilor de stat româneşti, iar un preot militar român va ţine o slujbă de pomenire.

Cimitirul român a fost inaugurat în urmă cu doi ani, până în prezent, aici fiind reînhumate rămăşiţele a peste 660 de militari căzuţi la Stalingrad. Reînhumarea lor, inclusiv ceremonia de astăzi făcând parte din eforturile statului român de comemorare a militarilor morţi în cel de-Al Doilea Război Mondial, pe teritoriul Rusiei.


Etichete Cimitirul Militar românesc de la RossoşkaRusiaVolvogradceremonie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live