Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Septembrie 2019
Vizualizari: 271
Comentează add

Ceremonia are loc la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Ceremonie de repatriere a trupurilor românilor decedați în Afganistan

radiojurnal

Trupurile celor doi români care au murit recent în Afganistan sunt repatriate. E vorba de sublocotenentul Ciprian-Ştefan Polschi şi de Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice la Kabul.

Ceremonia are loc la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, unde se află şi colegul nostru Cristian Dumitraşcu. Cum a decurs ceremonia Cristian? 

Reporter: Cristian Dumitraşcu - Da, este exact momentul în care se încheie ceremonia, moment foarte trist pentru România, pentru, sigur, pentru cele două ministere, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Externe. Reprezentanţi înalţi ai acestor ministere sunt aici, alături de familii, de militari, de cei care dau onorul.

Este vorba despre Ciprian-Ştefan Polschi, sublocotenent post-mortem avansat prin Ordin al preşedintelui României, la propunerea şefului Statului Major al Apărării. Ciprian-Ştefan Polschi a murit în 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini capcană. Şi Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice al României, la Kabul, a murit în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist.

Este şi o premieră nefastă, aş putea să spun, pentru că este prima dată când repatriaţi doi români care au murit în atentate diferite, în zile diferite şi sunt reprezentanţi ai unor organizaţii diferite, ai unor ministere diferite. De altfel, se aude acum, în finalul ceremoniei, marşul funebru de Chopin, aşa cum se întâmplă la astfel de ceremonii. Dumnezeu să-i odihnească în pace!


Etichete decesrepatriereafganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live