Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

28 Octombrie 2013
Vizualizari: 4206
Comentează add

Luni a avut loc o ceremonie de lansare oficială a principalelor lucrări de construcţie la Baza Deveselu. Au fost prezente oficialităţi române, americane şi reprezentanţi ai NATO.

Ceremonie de începere a lucrărilor la Baza Deveselu

gabriela-tatarau

Foto: Arhivă.

La Baza Militară Deveselu, din judeţul Olt, s-a desfăşurat, luni, o ceremonie de lansare oficială a principalelor lucrări de construcţie la Facilitatea antirachetă care va funcţiona aici.

Au fost prezente oficialităţi romane, americane şi reprezentanţi ai NATO.

Au ţinut discursuri, subsecretarul de stat pentru politica de apărare a SUA, dr. James Miller, adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, ministrul Apărării - Mircea Duşa, şi preşedintele României, Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu le-a mulţumit oficialilor americani pentru încrederea pe care o au în ţara noastră şi a subliniat, că în opinia sa, această investiţie are şi o altă semnificaţie pentru ţara noastră şi anume integrarea României în structurile NATO.

Potrivit acordului bilateral semnat de România şi Statele Unite ale Americii în 2011 şi aprobat de CSAT, statul român are obligaţia de a realiza lucrări de amenajare, iar partenerii americani se ocupă de dotarea bazei militare, care ar trebui să fie operaţională la începutul anului 2015.

Partea americană urmează să înceapă dotarea bazei militare Deveselu, lucrările fiind estimate să dureze doi ani, până în 2015, cand baza va deveni operaţională.

Vor fi amplasaţi 24 de interceptori în 3 baterii diferite şi un radar terestru cu rolul de a ghida interceptorii.

Harta: Baza militară Deveselu.


 


Etichete DeveseluOltbazăantirachetăNATOTraian BăsescuCSATSUARomâniaceremonie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live