Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

Ceremonie de inaugurare a metroului din Drumul Taberei

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 septembrie, ora 13:00) - Realizator: Zi istorică pentru transportul public bucureştean. Este în desfăşurare, la această oră, inaugurarea oficială a metroului din Drumul Taberei. La eveniment participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. La noua staţie Eroilor 2 este şi reporterul nostru Alex Lancuzov, care ne oferă detalii în direct. Bună ziua, Alex. Ce se întâmplă acum acolo?
 
Reporter: Bun găsit! Este prima magistrală construită de la zero după revoluție, are zece staţii şi o lungime de şapte kilometri. Deserveşte un cartier foarte important, cu un bazin de populație de aproximativ 300.000 de locuitori, iar capacitatea proiectată de transport este de 50.000 de călători pe oră.
 
La inaugurare au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode. Președintele României și-a început discursul transmițând felicitări celor implicați, Metrorex și constructorilor și a subliniat importanța fondurilor europene pentru aceste proiecte. Premierul Lodovic Orban a promis că pentru rețeaua de metrou din București va fi mai rapidă pe viitor, cu proiecte mult mai bine pregătite, în timp ce ministrul transporturilor, Lucian Bode, a subliniat că este un moment istoric pentru tot ceea ce înseamnă transportul public și a dat asigurări că magistrala M5 va ajunge și în estul Capitalei, la Iancului.
 
Lucian Bode: Punerea în funcțiune cu călători a magistralei M5-Drumul Taberei cu cele zece stații, un depou, respectiv cei 7 km de linie dublă, toate fiind proiectate și construite de la zero, reprezintă, de departe, cea mai importantă realizare a companiei Metrorex în toți cei 41 de ani de activitate. Începând de astăzi, bucureștenii, și nu numai, vor beneficia de una dintre cele mai spectaculoase magistrale de metrou, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al tehnologiei de ultimă generație utilizate.
 
Reporter: Magistrala de metrou din Drumul Taberei va fi deschisă pentru călători de la ora 14:00, iar până la sfârșitul programului, până la ora 23:00, intrarea va fi gratuită.
 
Reporter: În direct, dintr-una din noile stații de metrou inaugurate astăzi, Alex Lancuzov. Mulțumesc
 
(PH)
 

Etichete metroul din Drumul Tabereiinaugurare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live