Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

4 Iunie 2020
Vizualizari: 627
Comentează add

Ceremonia de astăzi va onora memoria bărbatului a cărui moarte a generat demonstraţii de protest la care au participat sute de mii de oameni din SUA.

Ceremonie de comemorare pentru George Floyd, la Minneapolis

rador

  Protesters display placards during a demonstration in Minneapolis, Minnesota, on May 29, 2020, over the death of George Floyd, a black man who died after a white policeman kneeled on his neck for several minutes. Violent protests erupted across the United States late on May 29 over the death of a handcuffed black man in police custody, with murder charges laid against the arresting Minneapolis officer failing to quell seething anger. Chandan KHANNA / AFP

Primul dintr-o serie de servicii memoriale pentru George Floyd, afro-americanul care a murit sufocat de un poliţist la Minneapolis, se desfăşoară în acel oraş, transmite BBC.

Un activist pentru drepturile civile a declarat că va cere adoptarea unei legislaţii care să pună capăt discriminărilor rasiale din partea poliţiei.

Ceremonia de astăzi va onora memoria bărbatului a cărui moarte a generat demonstraţii de protest la care au participat sute de mii de oameni din SUA şi a provocat apariţia unei mişcări pentru dreptate rasială.

Preşedintele Trump este supus unor critici tot mai intense din cauză că a ameninţat că va recurge la militari pentru a opri demonstraţiile violente.

Totodată, într-un rar moment de sfidare publică, atât fostul, cât şi actualul secretar al Apărării au declarat că nu sprijină această idee a preşedintelui.

Toţi foştii preşedinţi americani încă în viaţă au avut o poziţie similară.

(RS)


Etichete Ceremonie de comemorareGeorge FloydMinneapolis(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live