Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Luni, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

12 Octombrie 2017
Vizualizari: 387
Comentează add

Industria auto din România devine tot mai importantă pe plan european, iar investiţiile străine trebuie să continue, au subliniat preşedintele și premierul.

Ceremonie de lansare a unui nou model de automobil Ford

andrei-serban

Uzina Ford de la Craiova. Foto: Arhivă.

Industria auto din România devine tot mai importantă pe plan european, iar investiţiile străine trebuie să continue pentru dezvoltarea economică a ţări - au subliniat astăzi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose.

Ei au participat la ceremonia de lansare a unui nou model de automobil Ford.

Preşedintele Klaus Iohannis a amintit că România se află acum pe locul 11 în Europa în funcţie de producţia anuală de autoturisme şi că este esenţial ca ţara noastră să se dezvolte economic prin valorificarea oportunităţilor competitive pe care le avem în România.

Klaus Iohannis a mai susţinut că la Craiova, începând de astăzi, se vor crea noi locuri de muncă.

Klaus Iohannis: "Prin extinderea şi modernizarea fabricii Ford de la Craiova se creează încă 1.700 de noi locuri de muncă, ceea ce este o realizare foarte bună pentru economia locală şi regională. Astfel, şi ca urmare a investiţiilor străine, Craiova redevine un important centru industrial al României."

Premierul Mihai Tudose a susţinut că prioritatea executivului său rerezintă dezvoltarea infrastructurii.

Mihai Tudose: "Astăzi, putem să spunem că în ceea ce priveşte infrastructura care leagă Craiova de restul lumii nu mai suntem la nivel de promisiuni, domnul preşedinte, suntem în grafic, şi la ora la care vorbim, zilele acestea, săptămâna această, săptămâna viitoare sunt lucrări de infrastructură, care sunt în procedură de licitare, de atribuire, au început să se întâmple lucruri şi pe această zonă."

La rândul lor, oficiali americani, managerii uzinei şi diplomaţii au subliniat importanţa Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România, atât în plan economic, cât şi militar şi penrtu apărarea valorilor democratice în lume.


Etichete FordCraiovaceremonieKlaus IohannisMihai Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live