Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

22 Aprilie 2018
Vizualizari: 609
Comentează add

Cea mai numeroasă categorie de forţe din Armata României este sărbătorită de praznicul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă, patronul trupelor de uscat.

Ceremonialuri militare de Ziua Forţelor Terestre ale României

radu-dobritoiu

Forţele terestre sunt sărbătorite în fiecare an la 23 aprilie, de praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, considerat patronul spiritual al trupelor de uscat. Forţele Terestre ale României reprezintă aproximativ 70% din afectivele Armatei şi, de-a lungul istoriei, inclusiv în teatrele de operaţii, au oferit cele mai numeroase jertfe pentru România. Forţele Terestre ale României au în prezent, în Afganistan 629 de militari.

În toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan au loc manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziţii, simpozioane, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, exerciţii de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

Militarii din trupele de uscat îşi prezintă tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele din dotare şi participă la exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, exerciţii de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului.

Astăzi, 22 aprilie, până la ora 19.00, Ziua Forțelor Terestre la Mall AFI Cotroceni (Bulevardul Vasile Milea nr. 4): expoziţie de tehnică, armament și echipamente, standuri de promovare a profesiei militare şi un concert de fanfară susținut de Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.

Mâine, 23 aprilie, de la ora 09.00, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.
 


Etichete Ziua Fortelor terestre23 aprilie ceremonii Fortele TerestreTrupe de uscat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live