Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Duminică, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

18 August 2015
Vizualizari: 1037
Comentează add

În judeţul Neamţ au fost înregistrate 240 de cereri de transfer şi aprobate 160. Cercetări se fac şi în Bihor, Prahova şi Brăila şi vor continua în Mureş şi Constanţa.

Cercetările în cazul repartizării computerizate în licee continuă în Neamț

geanina-buftea

Arhivă Foto: Gina Poenaru.

Cercetările în cazul transferurilor de la un liceu la altul, după repartizarea computerizată a elevilor care au intrat în clasa a IX-a, continuă.

Săptămâna aceasta, membrii Corpului de Control din cadrul Ministerului Educaţiei vor fi în judeţul Neamţ. Acolo sunt peste o sută de cereri suspecte.

În judeţul Neamţ au fost înregistrate 240 de cereri de transfer şi aprobate 160.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ susţine că documentaţia justificativă există şi va fi pusă la dispoziţia comisiei de anchetă.

Numele judeţului Neamţ nu a fost menţionat în mod special, deşi printre cei 3.594 de elevi repartizaţi, părinţii au făcut solicitare de transfer pentru 240.

La nivel declarativ, toate cererile s-au soluţionat în acord cu metodologia.

Nu este de neglijat faptul că, la fel ca şi în alte judeţe unde există suspiciuni de fraudă, în Neamţ nu fac excepţie cazurile în care elevii repartizaţi la liceele tehnologice au ajuns, după solicitările de transfer, la licee de top.  

Până acum, sute de elevi care n-au obţinut la testele naţionale media necesară pentru a intra la liceul dorit sunt suspectaţi că s-au transferat acolo ilegal.

În judeţul Suceava mai mult de jumătate din cererile de transfer de la un liceu la altul, peste 300, nu au respectat criteriul de medie.

Cercetări se fac şi în Bihor, Prahova şi Brăila şi vor continua în Mureş şi Constanţa.


Etichete repartizarea computerizată a elevilor care au intrat în clasa a IX-a,transferuriliceefraudăcontrolMinisterul Educaţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live