Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

30 August 2019
Vizualizari: 768
Comentează add

DIICOT a anunţat că ieri au fost finalizate în cea mai mare parte cercetările criminalistice de la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal.

Cercetările criminalistice la casa lui Gheorghe Dincă, finalizate

laura-stoican-olt

Anchetatorii caută probe în locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal, suspect în cazul uciderii a două adolescente din localitate, august 2019. Foto: Arhivă/ Nicolae Badea/ Agerpres

DIICOT a anunţat că ieri au fost finalizate în cea mai mare parte cercetările criminalistice de la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal.

Timp de aproximativ o lună de zile, anchetatorii au făcut căutari în casa, dar şi în curtea locuinţei principalului suspect în tragedia dispariţiei celor două adolescente.

Şapte camioane cu obiecte, care ar putea constitui probe în dosar, au fost scoase în tot acest timp din casa lui Dincă, peste o sută de ore de audieri, în care au fost audiați zeci de martori în dosar şi zeci de analize au fost efectuate la Institutul Național de Medicină Legală din Capitală, în încercarea de a da de urma celor două fete dispărute, după ce au urcat în mașina lui Dincă la ocazie.

În tot acest timp, peste 60 de anchetatori din București, cu un dispozitiv special, au scanat cei aproximativ 3.000 de metri pătrați din curtea și grădina lui Dincă și au săpat aproape 40 de gropi acolo unde scannerul a indicat că ar putea fi probleme.

Au fost scoase astfel la suprafață obiecte de tot felul îngropate, dar și oase care sunt cel mai probabil de origine animală.

Cu excepția resturilor osoase descoperite în incineratorul artificial din curtea suspectului, despre care s-a stabilit că ar fi ale Alexandrei Măceșanu, despre celelalte nu se poate spune nimic cu certitudine.

Prim-procuror de la Caracal, audiat la Bucureşti

La Bucureşti, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat, ieri la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Audierile s-au făcut în dosarul care ţine de modul în care procurorii şi poliţiştii au intervenit în cazul crimelor de la Caracal. La ieşirea de la audieri, procurorul nu a dorit să stea de vorbă cu jurnaliştii, care l-au urmărit în fugă pe o distanţă de sute de metri.

Cătălin Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, alături de Cristian Popescu şi Lucian Gabriel Trifu, care au participat la operaţiunea de salvare a Alexandrei Măceşanu, din noaptea 25 spre 26 iulie. Atunci s-a aşteptat ore bune în faţa casei lui Gheorghe Dincă, fără însă a se interveni.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul în care oamenii legii au instrumentat dosarul.


Etichete crimecaracalfinalizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live