Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

14 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1075
Comentează add

Parchetul general a anunţat că cercetările vizează infracţiuni contra umanităţii comise de cei care au acţionat represiv împotriva manifestanţilor din 15 noiembrie 1987.

Cercetări în cazul represiunii revoltei de la Braşov de acum 30 de ani

diana-surdu

  Monumentul luptătorilor anticomuniști de la Brașov         Foto ro.wikipedia.org/wiki/Revolta_de_la_Brașov.

La 30 de ani de la revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că face cercetări în dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea de "Crimele comunismului".

Sunt vizate infracţiuni contra umanităţii, comise de cei care au acţionat represiv şi sistematic împotriva manifestanţilor din 15 noiembrie. Au fost audiate persoanele vătămate, cercetate şi condamnate în anul 1987 pentru participarea la revolta anticomunistă.

Pe de altă parte, s-au făcut investigaţii în vederea identificării lucrătorilor din miliţie şi securitate, care au întocmit actele de urmărire penală pentru protestatari. Au fost folosite şi materiale din Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Revolta muncitorilor de la Întreprinderea de Autocamioane „Steagul Roşu“ din Braşov a început în seara zilei de 14 noiembrie 1987, când au scandat lozinci împotriva lui Nicolae Ceauşescu. Represiunea regimului nu s-a lăsat aşteptată: 540 de muncitori au fost arestaţi, iar 61 dintre ei - condamnaţi. Au fost bătuţi, umiliţi, deportaţi şi nimeni nu a fost pedepsit până acum.


Etichete Steagul RoşuBraşovrevoltăanticomunistăcercetăriparchet procuroriNicolae Ceauşescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live