Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

9 Septembrie 2018
Vizualizari: 501
Comentează add

Procurorii şi poliţiştii au început cercetări în cazul blocului distrus de un incendiu în noaptea de vineri spre sâmbătă în sectorul 5 al Capitalei

Cercetări în cazul blocului distrus de un incendiu în sectorul 5

cristina-dumitrescu

 

O singură persoană rănită în incendiul din noaptea trecută la un bloc din sectorul 5 al Capitalei a rămas internată: un pompier aflat la spitalul Bagdasar. Celălalt rănit a fost externată ieri, alţi 5 oameni au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Dosarul penal deschis după incendiu vizează infracţiunea de distrugere, iar pe măsură ce oamenii care au fost afectaţi îşi revin din şoc, ies la iveală o serie de informaţii care le-ar putea fi de folos anchetatorilor: blocul avea 50 de apartamente şi o singură scară, iar oamenii care au locuit acolo spun că imobilul ar fi fost construit fără autorizaţie, că nu aveau acte de proprietate şi nici contracte pentru alimentarea cu energie electrică şi că plăteau rate direct celui care a construit blocul. Aceste informaţii nu au fost confirmate oficial, însă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a anunţat că în evidenţele instituţiei nu a fost identificată vreo solicitare pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu din partea proprietarului sau beneficiarului blocului de locuinţe.

Autorităţile din sectorul 5 din Bucureşti, unde se află blocul distrus, au decis ca locatarii să fie cazaţi în căminul unui liceu, să primească trei mese pe zi, produse alimentare şi de igienă de strictă necesitate, precum şi haine şi încălţăminte. Toţi copiii din familiile afectate vor primi rechizite şi îmbrăcăminte pentru a putea merge, de mâine, la şcoală. 


Etichete incendiupompierautorizaţieInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live