Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2014
Vizualizari: 1071
Comentează add

PNL va decide asupra candidatului la alegerile prezidenţiale în urma unei cercetări sociologice care să arate cine este mai bine plasat, Crin Antonescu sau Klaus Johanis.

"Cercetare sociologică" pentru desemnarea candidatului PNL

radiojurnal

Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. Foto: Mugur Mihăiţă.

Liberalii vor decide asupra candidatului propriu la alegerile prezidenţiale după ce vor avea rezultatele unei cercetări sociologice care să determine cine este cel mai bine plasat: actualul lider, Klaus Johanis, sau fostul preşedinte, Crin Antonescu - este ceea ce susţine noul purtător de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

"Un lucru foarte important care a stat la baza acestei hotărâri a fost argumentul că nici un partid mare, niciun partid normal din România care doreşte un viitor bun pentru preşedinţia României nu demarează nimic fără să aibă nişte informaţii despre candidaţi.

"Ca atare acea cercetare care se va face, considerăm noi, cei din Biroul Politic, că este extrem de sănătoasă pentru a putea lua o hotărâre în favoarea partidului", spune Alina Gorghiu.

Cercetarea sociologică "ia prea mult timp"

În schimb, fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a propus ca decizia asupra prezidenţiabilului liberal să fie luată prin vot direct la Delegaţia Permanentă a partidului.

Fostul lider a atras atenţia că o cercetare serioasă, care să se refere la toţi candidaţii dreptei, nu ar putea fi realizată din cauza timpului prea scurt.

"E vorba de o cercetare sociologică mai amplă care ar fi necesitat cum s-a şi discutat deja, să zicem, trei săptămâni. Ori noi nu avem timpul să facem, noi liberalii, una pe trei săptămâni şi după aceea împreună cu cei din PD, încă trei săptămâni că nu ne încape calendarul.

"Exista varianta să luăm noi decizia politică, eventual preopinentul să propună un scor şi eu să zic: bine, e bun ăsta. Şi hai să luăm totuşi decizia politică pentru că decizia o ia Delegaţia Permanentă.

"E un vot politic în care dacă ai un sondaj, dacă ai o cercetare cu mai multă cu mai puţină relevanţă, ţii cont într-o anumită măsură de el dar până la urmă este decizie politică", spune Crin Antonescu.


Etichete PNLcandidatalegeriAlina GorghiuCrin AntonescuKlaus Johanis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live