Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

11 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1301
Comentează add

Arhiva online a dansului românesc, din 1920 până în prezent, accesibilă publicului larg

Centrul Național al Dansului lansează platforma Dance Cloud Centrul Național al Dansului lansează platforma Dance Cloud - Conține audio

sorina-man

 

 Centrul Național al Dansului din București lansează sâmbătă,  11 noiembrie,  de la 19,30 , la Sala Stere Popescu  a CNDB, platforma Dance Cloud, un proiect legat de "Arhiva activă a dansului contemporan românesc".

 "La evenimentul de lansare a platformei, avem un fragment de spectacol de dans contemporan, în coregrafia Simonei Deaconescu , "Counterbody". O să avem un re-enactement, după coregraful român Trixi Checais, coregrafia de Paul Dunca. Avem discursuri ale coregrafilor despre realitățile contextului actual românesc și internațional al dansului contemporan. O să prezentăm site-ul , cu toate secțiunile lui - ieri, azi  și mâine - și o să avem proiecții de filme din arhiva și un montaj de interviuri realizate cu artiști coregrafi români. Intrarea la eveniment este liberă.

Dance Cloud este o platformă virtuală informațională interactivă a dansului contemporan românesc, reunind informații din anul 1920 până în prezent. Mai este și o agendă culturală a evenimentelor din viitorul apropiat, cu interes direct din domeniul dansului contemporan. "(Andreea Belu)

"Veți avea acces la fișe, albume de fotografie, documente video , cărți poștale, scrisori, manuscrise, periodice, filme de arhivă, din 1924 până în 2000. Este o istorie culturală alternativă , prin care încercăm să creem acest pod între dans și istoria cea mare. Dacă vreți, este o examinare a dansului ca un microcomos  care reflectă istoria la un moment dat, lumea de atunci, relațiile dintre artiști, relația cu mișcarea și  tot ce reprezintă începuturile istoriei dansului  modern în România. "  (Corina Cimpoieru)


Etichete exclusiv radioculturădansCentrul Național al Dansului București

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live