Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

28 Septembrie 2015
Vizualizari: 1345
Comentează add

Medicul Corina Posea a explicat că centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti apelează la centrele judeţene pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti, în dificultate

marilena-francu

Foto: anp.gov.ro.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face faţă cu mare dificultate cerinţelor şi necesităţilor spitalelor privind unităţile de sânge, fiind obligat să apeleze adesea la centrele judeţene.

La sesiunea de informare "Nevoia de sânge în spitalele româneşti", medicul Corina Posea a explicat situaţia.

"Gândiţi-vă că cerea de sânge zilnică este de 1.000 de unităţi, în condiţiile în care la centrul de Transfuzie Bucureşti se prezintă aproximativ 300 de donatori pe zi în medie. Sigur, ca să ajungem să onorăm convenţiile, necesarul spitalelor, bineînţeles apelăm la centrele de transfuzie din teritoriu, care întotdeauna ne sprijină", a spus Corina Posea.

Medicul Corina Posea a deplâns faptul că România are 1,8 donatori la suta de locuitori, în timp ce în ţări vecine precum Ungaria se înregistrează 3 donatori la suta de locuitori.

În capitală cele mai mari consumatoare de unităţi de sânge datorită opraţiilor complexe pe care le efectuează sunt spitalele Fundeni, Universitar şi Floreasca.

Acestea au şi ele centre de recoltare proprii, iar până la sfârşitul acestui an urmează să fie deschis un centru de recoltare şi la Spitalul Colentina. 


Etichete donare de sângeBucureşticentru de transfuziimedicul Corina Poseaspitaleintervenţii chirurgicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live