Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

2 Mai 2017
Vizualizari: 726
Comentează add

Capitala beneficiază doar de jumătate din necesarul de 30.000-40.000 de donatori, informează direcţia Centrului

Centrul de Transfuzie are nevoie de sânge

marilena-francu

   

Persoanele care vor să doneze sânge sunt aşteptate la Centrul de Transfuzie din Bucureşti. În perioada acestor zile libere, au apărut probleme în aprovizionarea spitalelor.

Directoarea Centrului, Doina Goşa, a precizat, pentru Radio România Actualităţi, că cele mai solicitate grupe sunt acum A pozitiv şi toate celelalte cu RH negativ, considerate rare.

Doina Goşa: "Nevoia de sânge este permanentă, dar este cu atât mai mare atunci când avem vacanţă, pentru că, în perioada aceasta, în centre nu se lucrează şi ne epuizăm acel stoc mic de urgenţă pe care îl avem noi.

Întotdeauna ne-am străduit şi chiar am reuşit să facem faţă urgenţelor, însă este vorba şi de pacienţii care nu sunt urgenţă imediată, cum sunt pacienţii care trebuie operaţi sau pacienţii oncologici, care au nevoie de sânge permanent pe perioada efectuării tratamentului cu citostatice."

Redactorul RRA Marilena Frâncu ne-a mai informat că faţă de un necesar de 30.000 - 40.000 de donatori fideli pentru spitalele din capitală, Centrul de Transfuzii Bucureşti beneficiază doar de jumătate.

Persoanele care pot dona sânge trebuie să fie sănătoase, să nu urmeze un tratament cu antibiotice şi să nu aibă alte boli cronice asociate.


Etichete Spitalele din Bucureştideficit de sângeCentrul de Transfuzienecesar de donatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live