Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

5 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1161
Comentează add

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Siguranţă Nucleară, nivelul de securitate al centralelor nucleare din Franţa este suficient de mare, astfel încât nici unul din cele 58 de reactoare nu trebuie închis imediat.

Centralele nucleare din Franţa "sunt sigure"

roxana-vasile-paris

Foto: arhivă Reuters.

Centralele nucleare din Franţa sunt sigure, însă, pentru menţinerea lor în funcţiune, este nevoie de investiţii de zeci de miliarde de euro.

Acestea sunt concluziile Autorităţii Naţionale pentru Siguranţă Nucleară, prezentate într-un raport întocmit la cererea guvernului după dezastrul nuclear de la Fukushima.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Siguranţă Nucleară, nivelul de securitate este suficient de mare, astfel nici unul din cele 58 de reactoare nuclare din Franţa nu trebuie închis imediat.

Autoritatea spune totuşi că este nevoie de lucrări masive, dar şi de recrutare şi formare de personal de specialitate pentru ca centralele să poată face faţă, dacă s-ar impune, unor situaţii extreme.

Până pe 30 iunie, fiecare centrală va trebui să prezinte un set de măsuri concrete în acest sens.

În Franţa, necesarul de energie electrică este asigurat de centralele nucleare în proporţie de 75%.

După catastrofa de la Fukushima, ecologiştii au cerut renunţarea la centralele nuclare, iar socialiştii din opoziţie au pledat pentru închiderea unora dintre ele.

Actualul guvern de dreapta se opune ferm unei asemenea idei, fiind însă deschis să decidă măsuri de întărire a securităţii.


Etichete Franţacentrale nucleareFukushima

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live