Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Aprilie 2019
Vizualizari: 643
Comentează add

207 oameni au murit, între care 35 de străini, în urma exploziilor produse la biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka, iar alte aproximativ 450 de persoane au fost rănite.

Celulă de criză la MAE după atentatele din Sri Lanka

radiojurnal

Sri Lankan security personnel and police investigators look through debris outside Zion Church following an explosion in Batticaloa in eastern Sri Lanka on April 21, 2019. A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing nearly 160 people, including dozens of foreigners. LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

207 oameni au murit, între care 35 de străini, în urma  exploziilor produse la biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka, iar alte aproximativ 450 de persoane au fost rănite, conform celui mai recent bilanţ dat publicităţii de Poliţia de la Colombo.

Autorităţile de la Bucureşti nu au primit până acum nicio notificare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a precizat doar că opt copii români se aflau în oraşul Colombo în momentul în care au avut loc exploziile, aceştia fiind duşi, ulterior, de autorităţile locale într-o unitate militară la periferia capitalei.

Teodor Meleşcanu a mai spus că în această după-amiază, va fi o întâlnire, la Colombo, cu toate ambasadele şi reprezentanţii consulari din ţările membre al Uniunii Europene, pentru a se face schimb de informaţii, iar la ora 17:00 se va reuni o celulă de criză la nivelul MAE.

Creştinii au fost atacaţi în timpul slujbei de Paşte în capitala Colombo, în Negombo (vest) şi Batticaloa (est). Corespondenţii BBC transmit că atacurile au început la ora 9 dimineaţa, bombele explodând simultan în trei biserici. Imaginile de la locurile atacurilor arată zeci de credincioşi încercând să se salveze.

Nu doar bisericile au fost atacate, bombe au explodat şi la trei hoteluri de lux pline de turişti. Două alte explozii au fost raportate în jurul oraşului Colombo. Guvernul spune că un grup ar fi responsabil de atacuri. Un oficial a declarat că 7 persoane au fost arestate. Sri Lanka este sub stare de alertă, iar atacurile de astăzi sunt cele mai grave din istoria ţării de când a luat sfârşit războiul civil, în urmă cu 10 ani. 

Primul ministru din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a condamnat atacurile teroriste şi a îndemnat la unitate. Preşedintele Maithripala Sirisena a făcut apel la cetăţeni să rămână calmi. Atacurile au fost condamnate pe întreg globul. BBC mai transmite că de la sfârşitul războiului civil din 2009, în ţară a fost o stare de calm relativ, în ciuda tensiunilor politice, iar violenţele de astăzi au pus capăt păcii. Niciun grup nu a revendicat încă actele teroriste. 


Etichete sri lankaatentate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live