Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

11 Noiembrie 2018
Vizualizari: 1086
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi, la Paris, la ceremoniile care comemorează împlinirea a 100 de ani de la armistiţiul care a pus capăt Primului Război Mondial.

Celebrarea Centenarului sfârşitului Primul Război Mondial

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi, la Paris, la ceremoniile care comemorează împlinirea a 100 de ani de la armistiţiul care a pus capăt Primului Război Mondial.

Evenimentele au loc sub organizarea preşedinţiei franceze şi vor fi prezenţi aproximativ 80 de lideri din toată lumea. Între aceştia, preşedinţii din Statele Unite, Rusia sau Germania.

Pe 11 noiembrie 1918, ora 11:00, tunurile şi puştile au amuţit pe frontul de vest al războiului, punând capăt unui conflict care a durat patru ani şi a făcut peste 10 milioane de victime între soldaţi şi alte milioane printre civili. Trimisul RRA la Paris, Oana Bâlă, relatează.


Reporter: Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la evenimentele dedicate Centenarului Armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial are loc la invitaţia preşedintelui francez, Emmanuel Macron.

La Arcul de Triumf din Paris va avea loc ceremonia Centenarului Armistiţiului, la care şeful statului va fi prezent alături de liderii ţărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum şi de cei ai ţărilor care au sprijinit efortul de război.

Ceremonia va dura aproximativ o oră şi cuprinde mai multe momente, cum ar fi intonarea imnului Franţei, citirea unor mărturii din ziua armistiţiului de către mai mulţi elevi ai liceelor pariziene, un moment de reculegere, dar şi un discurs al preşedintelui francez.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o iniţiativă a omologului său francez, Emmanuel Macron, care îşi propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului şi al cooperării contemporane.

Forumul mai are ca obiective promovarea păcii printr-o guvenare mondială mai bună şi favorizarea iniţiativelor care conduc la diminuarea tensiunilor internaţionale


Etichete Klaus Iohanniscomemorează împlinirea a 100 de ani de la armistiţiul care a pus capăt Primului Război Mondialpariscentenar armistitiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live