Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2022
Vizualizari: 224
Comentează add

Cel puțin patru explozii s-au produs într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, informează Reuters.

Cele mai recente evoluţii de pe frontul din Ucraina

radiojurnal

  Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Explozii mari au avut loc din nou în peninsula Crimeea, ocupată de ruşi din 2014.

Deflagraţii puternice au fost raportate şi în sudul Rusiei, aproape de graniţa cu Ucraina. Costin Grigore are mai multe informaţii.


Reporter: Costin Grigore - Cel puțin patru explozii s-au produs într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, informează Reuters, care citează surse locale.

Guvernatorul rus instalat în regiune neagă că cineva ar fi fost rănit și a spus că exploziile nu ar fi produs nicio pagubă, aceasta în pofida imaginilor și clipurilor video transmise pe internet și care par să arate explozii uriașe, care luminează cerul nopții.

Guvernatorul a mai declarat că forțele antiaeriene au doborât o dronă ucraineană.

Tot în Crimeea au fost bombardamente în apropiere de localitatea Kerci.

La origine este chiar aviația rusă, care a anunțat că a tras în ținte nespecificate din jurul orașului, poartă de intrare către podul de optsprezece kilometri care leagă Crimeea de Rusia, construit în 2018.

Ucraina consideră podul rutier și feroviar drept o țintă legitimă, dar Moscova a amenințat cu represalii masive în cazul unui atac.

Pe de altă parte, noi explozii au fost semnalate la granița ruso-ucraineană. Locuitorii din două sate din sud, la cincisprezece kilometri de granița cu Ucraina, au fost evacuați după ce un depozit de muniții a luat foc.

Serviciile federale spun că investighează cauza incidentului.


Etichete ucrainarazboirusiasevastopol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live