Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Aprilie 2019
Vizualizari: 898
Comentează add

Cele mai periculoase produse din UE

radiojurnal

  Věra Jourová. Foto: tvnewsroom.consilium.europa.eu.

Jucăriile și mașinile sunt cele mai periculoase produse din Uniunea Europeană - arată cel mai recent raport în domeniu.
 
Documentul, aferent anului 2018, relevă că au fost trimise peste 2.200 de alerte cu privire la produsele periculoase, anul trecut. China rămâne o țară-problemă în această privință - după cum a declarat Vera Jourova, comisar european pentru justiție, consumatori şi egalitate de gen.
 
Vera Jourova: Majoritatea alertelor privind produsele periculoase au venit din afara Uniunii Europene. Peste jumătate dintre ele provin din China. Am încercat în mod intens să lucrez cu autoritățile chineze pe această temă. Este însă nevoie ca Beijingul să-și intensifice eforturile, şi îi voi transmite personal acest mesaj ministrului chinez responsabil când mă voi vedea cu el, zilele acestea.
Realizator: Una dintre modalitățile prin care se poate face față problemei produselor periculoase este retragerea lor de pe piață. Rezultatele unui studiu pe această temă arată că o treime dintre respondenți continuă să folosească produsele despre care s-a anunțat că trebuie retrase.

Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEcele mai periculoase produse din UEVera Jourovacomisarul european pentru justițieconsumatori şi egalitate de gen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live