Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

22 Octombrie 2020
Vizualizari: 535
Comentează add

Noi recorduri negative s-au înregistrat astăzi în evoluția pandemiei de COVID-19.

Cele mai multe îmbolnăviri la mia de locuitori au fost înregistrate în Alba

andreea-bogdan

Foto: MApN

Noi recorduri negative s-au înregistrat astăzi în evoluția pandemiei de COVID-19.

4.902 cazuri noi și cel mai mare număr de decese la 24 de ore, 98.

Cele mai multe noi îmbolnăviri s-au înregistrat în București, 804, urmat de județele Cluj, cu 338, și Iași, cu 311. Clujul a depășit pragul de trei îmbolnăviri la mia de locuitori. Incidența cazurilor a crescut și în București la 3,31, iar în Alba la 3,37.

Care este situația în acest județ, unde sunt astăzi cele mai multe îmbolnăviri la mia de locuitori ne spune corespondentul RRA Andreea Bogdan.

Reporter: 92 de persoane au fost depistate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore la nivelul județului Alba, dintr-un total de 700 de probe efectuate. Numărul total de teste realizate de la începutul pandemiei și până în prezent în județul Alba a ajuns la 96.093. Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, spune că numărul mare de îmbolnăviri înregistrat în județ este urmare a numărului ridicat de teste care se efectuează zilnic aici.

Potrivit acestuia, Alba este pe primul loc la testare și locul 29 la mortalitate. Cele mai afectate localități la nivelul județului Alba sunt municipiul Aiud, cu un indice de 6,69, Alba Iulia, 4,71, și Ocna Mureș, cu un indice de 7,89 la mia de locuitori. În prezent sunt 14 unități administrativ-teritoriale în scenariul roșu. Au fost intensificate măsurile, dar și controalele pentru respectarea acestora. În localitățile aflate în scenariul roșu masca de protecţie este obligatorie și în toate spațiile publice deschise. Şcolile funcționează în scenariul 3, adică școală online.

Este interzisă activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor și, de asemenea, este interzisă organizarea evenimentelor private: nunți, botezuri, spectacole sau concerte. În acest moment sunt 18 focare active la nivelul județului Alba. Locurile în spitale nu reprezintă deocamdată o problemă. Sunt 42 de locuri libere în spitalele COVID din județ și un loc liber pe Secţia ATI.


Etichete (ii)albabilantcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live