Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

12 Iulie 2017
Vizualizari: 628
Comentează add

Scopul manevrelor militare este să demonstreze capacitatea unei deplasări rapide şi posibilitatea concentrării forţelor aliate în orice moment şi în orice punct din Europa.

Cele mai mari manevre NATO din istoria României

rador

Foto: army.mil/photos.

Aplicaţiile militare "Saber Guardian 17" vor avea loc în perioada 11-20 iulie şi la ele vor lua parte aproximativ 25.000 de militari din 23 de ţări. Cele mai ample manevre militare din istoria României, organizate de NATO, cu numele de cod Saber Guardian 2017, au început marţi, 11 iulie, cu sosirea echipamentelor militare din ţările participante, a transmis Radio România.
 
Aplicaţiile vor fi conduse de Comandamentul european al forţelor terestre ale Statelor Unite ale Americii (USAREUR).  Potrivit datelor postului Radio România, la aceste manevre participă subunităţi din Brigada a 3-a Blindate din cadrul Diviziei a 4-a de puşcaşi marini din Statele Unite ale Americii de la Vilseck (Germania).  
 
La aceste aplicaţii, se folosesc 3.000 de echipamente de tehnică militară, din care 2.000 sunt de origine americană, inclusiv tancuri Abrams, maşini blindate Stryker şi Bradley. Pentru aducerea lor în România, a fost nevoie de 40 de garnituri de tren, cu câte 40 de vagoane fiecare.
 
Manevrele militare "Saber Guardian 2017" au loc simultan pe teritoriul României, Bulgariei şi Ungariei, remarcă Radiodifuziunea Română. Scopul principal al manevrelor militare este să demonstreze capacitatea unei deplasări rapide şi posibilitatea concentrării forţelor aliate în orice moment şi în orice punct din Europa.  
 
În România, sunt coordonate cu Saber Guardian peste 20 de aplicaţii militare naţionale. Manevrele din ţară se desfăşoară în peste 20 de poligoane şi în zonele de dislocare a subunităţilor din cadrul Forţelor Militare ale ţării - Cincu, Capul Midia, Câmpia Turzii şi altele, precum şi la Marea Neagră.
 
În cursul acestor manevre, vor avea loc deplasări rapide de tehnică militară, de tancuri şi maşini blindate, cu sprijinul Forţelor Militare Aeriene, aplicaţii cu ofiţeri şi trageri de luptă, traversarea unor cursuri de apă şi evacuarea răniţilor.
 
Per ansamblu, în regiunea Mării Negre, vor avea loc 18 aplicaţii militare internaţionale ale USAREUR, la care iau parte aproximativ 40.000 de militari, se precizează pe site-ul manevrelor Saber Guardian, care sunt şi cele mai ample exerciţii militare.
 
În general, aceste manevre militare demonstrează că există un înalt potenţial militar reunit al Statelor Unite ale Americii, al aliaţilor şi partenerilor lor, al NATO, voinţa lor colectivă de a contracara agresiunea regională.

Etichete Saber GuardianUSAREURAbramsStrykerBradley

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live