Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

1 Martie 2018
Vizualizari: 2332
Comentează add

Federaţia Română de Schi şi Biatlon organizează, la Râşnov, în perioada 2-4 martie, două etape de Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile.

Cele mai bune săritoare cu schiurile vin la Cupa Mondială de la Râşnov

gabriel-bucur

  Sursa foto: Ski Râşnov / Primăria orașului Râșnov

Federaţia Română de Schi şi Biatlon organizează, la Râşnov, în perioada 2-4 martie, două etape din Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile, la care vor lua parte 50 de sportive din 12 ţări, printre care şi săritoarele medaliate la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

România va fi reprezentată la Râşnov de Daniela Haralambie (20 de ani), Diana Andreea Trâmbiţaş (17 ani) şi Carina Alexandra Militaru (17 ani). Haralambie, legitimată la CS Dinamo, a devenit, anul acesta, prima „tricoloră” din istorie care a participat la întrecerile olimpice de sărituri cu schiurile. Ea a obţinut, la PyeongChang, un loc 25 la individual - trambulină normală, singura probă feminină din programul olimpic al acestei discipline sportive. Totodată, Haralambie a reuşit, în acest an, în etapa de Cupă Mondială de la Zao, Japonia, să se claseze pe poziţia a 11-a şi ocupă, în prezent, locul 27 în ierarhia generală a sezonului.

Printre săritoarele cu schiurile care vor concura, în weekend, pe trambulina lungă de 90 de metri amplasată în Valea Cărbunării se numără cele trei medaliate la întrecerile olimpice din Coreea de Sud, respectiv: norvegiana Maren Lundby (aur la individual - trambulină normală şi liderul clasamentului general al Cupei Mondiale), germana Katharina Althaus (argint la individual – trambulină normală) şi nipona Sara Takanashi (bronz la individual – trambulină normală). De asemenea, şi germana Carina Vogt, fosta campioană olimpică, va participa la evenimentul din oraşul braşovean.

Etapa de Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile care se va desfăşura la Râşnov, în următoarele zile, este prima reuniune a sportivelor, după Jocurile Olimpice de iarnă din luna februarie. Săritoarele cu schiurile vor reprezenta 12 ţări: Austria, Finlanda, Franţa, Germania, Japonia, Statele Unite, Norvegia, Rusia, Italia, Slovenia, Ungaria şi România.

Program

Vineri (2 martie)
ora 12.00 - antrenament oficial
ora 13.30 - calificări pentru etapa din 3 martie

Sâmbătă (3 martie)
ora 10.00 - săritura de probă
ora 11.00 - manşa I, manşa a II-a şi festivitatea de premiere

Duminică (4 martie)
ora 08.45 - calificări
ora 10.00 - manşa I, manşa a II-a şi festivitatea de premiere

 

Etichete rasnovcupa mondialasarituri schiuriledaniela haralambiediana andreea trambitascarina alexandra militaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live