Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

26 Septembrie 2016
Vizualizari: 1254
Comentează add

Cele două termocentrale din judeţul Hunedoara nu au stocuri de cărbune, iar activitatea le-ar putea fi întreruptă din cauza problemelor de mediu.

Cele două termocentrale din Hunedoara şi-ar putea sista activitatea

ilie-pintea

Foto: rador.ro.

Cele două termocentrale din judeţul Hunedoara nu au stocuri de cărbune, iar activitatea le-ar putea fi întreruptă din cauza problemelor de mediu.

Prin urmare, există riscul ca populaţia să nu primească agent termic în această iarnă.

Cu toate că în Valea Jiului temperaturile scad de la o zi la alta, furnizarea agentului termic este pusă sub semnul întrebării din cauza situaţiei fără precedent cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara.

Cele două termocentrale din judeţ au grave probleme de mediu, care pot duce inclusiv la închiderea lor, iar stocurile de cărbune pentru iarnă sunt aproape inexistente.

Directorul Societăţii de Termoficare din Petroşani, Ovidiu Munteanu, a declarat că investiţiile făcute în timpul verii au vizat asigurarea căldurii în şcolile din oraş.  

Ovidiu Munteanu: ”Nu există în momentul de faţă o altă alternativă vizavi de furnizare, decât condiţia ca CET Paroşeni să ne trimită agent termic.”  

Cu toate că nu sunt stocuri de cărbune şi nici bani pentru huilă de import, directorul Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, spune că se vor găsi soluţii.  

Cosmin Chiuzan: ”Nu cred că va fi un deziderat uşor de atins, dar cu siguranţă, apelând la cunoştinţele şi determinarea care caracterizează atât minerii, cât şi energeticienii, vom reuşi să depăşim şi această sincopă.”  

Optimismul administraţiei nu este împărtăşit de beneficiarii termoficării, care se tem că vor sta în frig la iarnă.

Ca să evite acest lucru, Primăria din Deva a început deja negocierile cu o firmă din Ungaria, ce va construi aici o centrală de 5 MW, care va folosi combustibili alternativi şi va permite debranşarea celor peste 5.000 de abonaţi de la Termocentrala Mintia.


Etichete termocentraleHunedoarastocuri de cărbuneactivitatea le-ar putea fi întreruptă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live