Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Noiembrie 2019
Vizualizari: 938
Comentează add

150 de milioane de euro au fost alocaţi instituţiilor implicate în organizarea scrutinului, a precizat, astăzi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

Cele mai costisitoare alegeri prezidenţiale din România

radiojurnal
Alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminica viitoare sunt cele mai costisitoare, de când au loc astfel de procese electorale în România, după revoluţie.
 
150 de milioane de euro au fost alocaţi instituţiilor implicate în organizarea scrutinului, a precizat, astăzi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică.
 
El a explicat de ce sunt mai mari aceste sume.
 
Constantin Mituleţu Buică: Sunt cele mai scumpe alegeri. Vorbim de 835 de secții de votare în străinătate față de 441, față de 390, câte erau acum cinci ani în străinătate, și procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor și în țară. Din 150 de milioane, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, dar o sută de milioane în țară sunt destul de mulți bani.
 
Realizator: Potrivit reprezentanţilor autorităţii, până în prezent, dintre cei 41.000 de alegători din străinătate care s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă, aproape 17.500 au trimis în ţară plicurile cu opţiunile pentru primul tur.
 
De asemenea, aproximativ 2.000 de cetăţeni români din diaspora au votat deja anticipat, tot prin corespondenţă, şi pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale.
 
Votul lor va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.

Etichete costisitoarealegeri prezidenţialeRomâniapreşedintele Autorităţii Electorale PermanenteConstantin Mituleţu Buică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live