Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

24 Septembrie 2015
Vizualizari: 1204
Comentează add

Tragedia a avut loc lângă locul lapidării simbolice a lui Satan, s-a produs la impactul între marea de oameni care părăseau una dintre stele şi mulţimea care venea în sens invers.

Cel puţin 717 persoane au murit în apropiere de Mecca

sorin-solomon

Pelerinajul de la Mecca. Foto: wikimedia.org 

 Cel puţin 717 persoane au murit şi cel puţin 805 au fost rănite în busculada produsă joi la Mina, în apropierea oraşului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, în cea mai gravă tragedie întâmplată în ultimii 25 de ani în timpul pelerinajului anual (Hajj), la care participă în aceste zile circa două milioane de oameni, transmit Reuters şi AFP, citând cel mai recent bilanţ anunţat de protecţia civilă saudită.

Tragedia, care a avut loc lângă locul lapidării simbolice a lui Satan, s-a produs la impactul între marea de oameni care părăseau una dintre stele şi mulţimea care venea în sens invers, scrie Agerpres.
 
Strada 204, unde s-a produs busculada, este una din cele două artere principale care duc de la Mina la Jamarat, locul unde pelerinii îl lapidează în mod ritual pe Satan, aruncând cu pietre în trei mari coloane.     
Mai mult de 200 de ambulanţe şi 4.000 de salvatori au fost trimişi la faţa locului pentru a-i ajuta pe răniţi. Unii dintre aceştia au fost evacuaţi cu elicopterele.   
Ministrul saudit al sănătăţii, Khaled al-Faleh, a indicat drept cauză a busculadei de joi lipsa de disciplină a credincioşilor, care nu respectă indicaţiile date de responsabilii pelerinajului. 
 
În schimb, Iranul a acuzat erori de securitate pentru busculada în care au murit şi 43 de cetăţeni iranieni. 
 
În 2006, cel puţin 346 de pelerini şi-au pierdut viaţa într-o busculadă la Jamarat, iar în 1990, 1.426 au fost striviţi într-un tunel lângă Mecca, ambele tragedii întâmplate în cursul Sărbătorii Sacrificiului, cea mai importantă a Islamului.
      
Peste 100.000 de poliţişti şi mii de camere video ajută la dispersarea grupurilor înainte de a atinge un grad de densitate periculos, conform Agerpres.

Etichete MeccaArabia Sauditămorțipelerinajritualul lapidării Sataneisărbătoarea sacrificiuluiMina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live