Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 611
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că în primele două săptămâni din luna februarie ar putea să fie atinse aceste cifre.

Cel mai sumbru scenariu - până la 70.000 cazuri/zi de CoVID în februarie

radiojurnal

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. FOTO: gov.ro

În primele două săptămâni din luna februarie în cel mai sumbru scenariu am putea avea între 19.000 şi 70.000 de noi cazuri de COVID-19, zilnic, a declarat astăzi ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila. El a menţionat că în prezent sunt de mare ajutor noile centre ambulatorii de evaluare.

Alina Stănuţă a sintetizat declaraţiile, de astăzi, ale ministrului sănătăţii.


Alina Stănuță: Ministrul sănătăţi, Alexandru Rafila, spune că din cele 230 de centre de evaluare COVID-19, existente la nivelul ţării, 173 sunt funcţionale în acest moment. Alexandru Rafila a explicat că după ce a fost testat la medicul de familie, un pacient confirmat cu COVID-19 se poate îndrepta către unul dintre aceste centre ambulatorii de evaluare.


Alexandru Rafila: Dacă un pacient necesită tratament antiviral primeşte tratamentul antiviral în acest centru. Dacă pacientul are o formă de boală care necesită oxigen, atunci este îndrumat imediat la spital. Care este scopul acestor centre? Apropierea faţă de domiciliu cetăţenilor, facilitatea accesului la servicii medicale, scăderea presiunii pe spitale şi pe camerele de gardă şi să găsim soluţia încât să trecem peste acest val pandemic cu mult mai puţine victime decât în trecut.

Alina Stănuță: Totodată, Alexandru Rafila declară că aproximativ 30% dintre paturile de terapie intensivă alocate pacienţilor cu COVID-19 sunt ocupate, iar creşterea numărului de decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 este "una modestă". Ministrul sănătăţii a mai declarat că în primele două săptămâni din luna februarie, în cel mai sumbru scenariu, am putea înregistra între 19 şi 70.000 de cazuri noi de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, zilnic.


Etichete ministrul sănătățiialexandru rafila70.000 cazuri/zifebruariepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live