Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Breazu

19 Octombrie 2009
Vizualizari: 3271
Comentează add

În prezent, grupul Lego este unul dintre cele mai mari în domeniul jucăriilor.

Cel mai mare vapor construit din piese Lego, în Germania

mihaela-breazu

Cel mai mare vapor realizat din piese Lego a fost construit de vizitatorii unui centru de petrecere a timpului liber din Germania, pentru acest record fiind necesare 400.000 de piese multicolore şi nouă zile de muncă, informează AFP citat de Mediafax.
   
Vaporul, cu o lungime de 7,29 metri şi o greutate de 500 de kilograme, a fost construit în perioada 10 - 18 octombrie, la Science Center Phaeno din Wolfsburg, nordul Germaniei, acelaşi centru care a semnat şi recordul precedent în materie.
   
Peste 700 dintre vizitatorii centrului au lucrat la acest proiect. "Ne-am depăşit propriul record", a declarat un purtător de cuvânt al centrului. Recordul precedent constă într-o replică a vaporului Queen Mary II, cu o lungime de 6,90 metri, expusă la Muzeul Internaţional al Marinei de la Hamburg.
   
În octombrie 2008, centrul Phaeno a stabilit recordul pentru cel mai mare pod din lume construit din piese Lego. Acesta avea o lungime de 20 de metri, o greutate de 150 de kilograme şi a fost realizat din 65.000 de piese Lego.
   
Piesele Lego, mândria danezilor, au fost create în 1932 de un dulgher.

Peste 400 de milioane de copii şi adulţi îşi consacră anual circa 5 miliarde de ore pentru a construi diverse obiecte din piese Lego.


Etichete vapor,lego,jucării,copii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live