Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iulie 2017
Vizualizari: 769
Comentează add

Armata Română şi aliaţii NATO consideră că aplicaţiile s-au desfăşurat cu succes, iar invitaţii au apreciat nivelul de prergătire al militarilor.

Cel mai mare exerciţiul militar multinaţional desfăşurat în România

radiojurnal

  Foto: defense.gov.

Desfăşurare impresionantă de forţe duminică, 16 iulie, în poligonul de la Borduşani, judeţul Ialomiţ, şi la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Cel mai mare exerciţiul militar multinaţional desfăşurat vreodată în România şi-a consumat două noi etape. În prima parte a zilei, la Borduşani, a fost simulată trecerea în forţă a unui curs de apă. 

"Aceasta e cea mai impresionantă traversare de râu pe care am văzut-o vreodată şi sunt în armată de 37 de ani. Sunt foarte mândru de Armata Română, de serviciile terestre marine şi de aviaţie şi de forţele speciale. Sincer, am căpătat foarte multă încredere văzând capabilitatea pe care ne-au arătat-o românii", a declarat comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa, Ben Hodges.

Teatrul de operaţii s-a mutat, în cursul după-amiezei, câteva zeci de kilometri mai la sud, la Mihail Kogălniceanu. Plecând de la scenariul că, în cursul traversării de la Borduşani, mai mulţi militari au fost răniţi, în baza aeriană constănţeană s-a simulat acordarea îngrijirilor medicale corespunzătoare şi evacuarea medicală a acestora.

"Toţi cei care sunt implicaţi şi-au arătat buna pregătirea profesională. Prezenţa trupelor americane la aceste exerciţii vine să arate interesul  pe care partea americană îl arată relaţiei cu România şi parteneriatului strategic. Exerciţiul s-a desfăşurat cu succes, există resurse şi capabilităţi militare care au ştiut să lucreze împreună şi să dea o notă foarte bună acestui exerciţiu", susţine ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

Armata Română şi aliaţii NATO consideră că aplicaţiile s-au desfăşurat cu succes, iar invitaţii - printre care şi ambasadorul Statelor Unite La Bucureşti - au apreciat nivelul de prergătire al militarilor.


Etichete Ben HodgesAdrian ţuţuianuforţare cursevacuareConstanţaIalomiţaSabreGeticadefensearmată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live