Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

2 Iunie 2019
Vizualizari: 2553
Comentează add

Cea mai mare aplicaţie militară NATO din acest an - Saber Guardian - începe luni în mai multe poligoane de pe teritoriul României.

Cel mai mare exercitiu NATO din acest an din România Cel mai mare exercitiu NATO din acest an din România - Conține video

radu-dobritoiu

Cea mai mare aplicaţie militară NATO din acest an - Saber Guardian - începe luni în mai multe poligoane de pe teritoriul României şi se va încheia pe 24 iunie. Radu Dobriţoiu a obţinut mai multe informaţii de la şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.


Gen. Nicolae Ciucă:

"Exerciţiul este foarte bine fazat şi secvenţializat pe obiective de instruire, pe scopuri. Cele mai spectaculoase sunt evenimentele în care au loc tragerile de luptă şi, de asemenea, sunt evenimentele în care vom executa misiuni de trecere a cursurilor de apă. Acestea sunt activităţi cât se poate de complexe şi necesită o artă a coordonării şi planificării întrebuinţării forţelor pentru ca o astfel de operaţie să se desfăşoare cu succes. Executarea tragerilor cu rachetele Patriot în Capu Midia; de asemenea, celelalte exerciţii cu trageri de luptă care vor avea loc în poligoanele Cincu, Babadag, Smârdan; de asemenea, un alt moment foarte important va fi acela al proiectării forţelor prin paraşutare şi discutăm nu de un exerciţiu de paraşutare de câteva zeci sau sute de paraşutişti, ci discutăm de o operaţie de asalt aerian de peste 1000 de oameni".
 


Etichete Exclusiv RadioSaber Guardiangeneral Nicolae CiucaCapu MidiaBordusani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live