Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

13 Aprilie 2019
Vizualizari: 375
Comentează add

Manevrele care au durat o săptămână au fost coordonate de către forțele navale române, iar la operațiune au luat parte peste 2.000 de militari din opt țări.

Cel mai mare exercițiu NATO de la Marea Neagră, la final

sorin-cealera-constanta

Foto: www.facebook.com/mapn.ro.

Cel mai mare exercițiu NATO de la Marea Neagră s-a încheiat vineri la Constanța.

Manevrele care au durat o săptămână au fost coordonate de către forțele navale române, iar la operațiune au luat parte peste 2.000 de militari din opt țări.

Prezent vinerila eveniment, președintele Klaus Iohannis a declarat că România este un partener important la nivelul NATO și că simulare a fost un succes. Corespondentul nostru Sorin Cealera:


Reporter: A fost simulată evacuarea a 20 de militari de pe fregata Regele Ferdinand, în urma unei explozii la bord.

Un elicopter Puma naval al forţelor navale române a evacuat răniţii care au fot preluaţi de echipajele medicale specializate, de unde au fost transferaţi cu elicopterul şi ambulanţele SMURD la Spitalul Militar şi Spitalul Judeţean din Constanţa.

Comandamentul flotei a coordonat întreaga operaţiune din ultima săptămână.

În partea a doua a zilei, preşedintele României, Klaus Iohannis, însoţit de şeful Marelui Stat Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a vizitat trei nave din cadrul grupării NATO permanente de luptă împotriva minelor submarine.

La bordul fregatei Ferdinand, preşedintele i-a felicitat pe marinarii români pentru că, în ciuda dotărilor şi facilităţilor care lipsesc uneori, reuşesc să compenseze prin capacităţile şi inventivitatea lor.

Vizita a continuat pe nava canadiană Toronto şi pe cea olandeză Eversen, unde preşedintele le-a transmis aliaţilor că prezenţa lor în acest exerciţiu, într-o zonă complicată şi complexă cum este Marea Neagră, este una extrem de necesară.

România are nevoie de aliaţi, are nevoie de NATO şi poate spune că, după 15 ani de la intrarea în NATO, forţele române se pot compara cu cele ale aliaţilor, a declarat preşedintele.

FOTO:


Etichete exercitiu natomarea neagraklaus iohannismilitarifregata refele ferdinandsmurdnicolae ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live