Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

21 Iunie 2021
Vizualizari: 1307
Comentează add

La Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova începe ceea ce organizatorii numesc cel mai lung spectacol de teatru din istorie.

„Cel mai lung spectacol” de teatru din istorie

florin-firu-dolj

Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova. Foto: Arhivă/ Mvelam/ commonswikimedia.org

Spectacolul "Ziua Hektomeron" va începe diseară la ora 19:00 și va avea o durată de 25 de ore și 30 de minute, timp în care publicul va putea să urmărească non-stop în sala mare 'Amza Pelea' toate cele 100 de episoade ale proiectului 'Hektomeron'.

Totodată, pe esplanada din fața teatrului vor fi montate două ecrane imense pe care se vor putea urmări în timp real performance-urile desfășurate în sală, iar spectatorii care nu vor putea veni la Craiova vor avea posibilitatea de a urmări acest maraton teatral direct pe web site-ul evenimentului www.hektomeron.com.

Fiecare episod a însemnat de fapt câte o poveste a Decameronului transpusă scenic, la acest proiect lucrând, alături de cei 31 de actori ai Naționalului craiovean, 100 de regizori din tot atâtea țări.

După cum mai subliniază reprezentanții Teatrului Național 'Marin Sorescu din Craiova', 'Hektomeron' este un proiect născut din dorința de a ieși dintre zidurile ridicate de virusul care a condamnat la recluziune forțată întreaga lume.


Etichete (ii)istorieHektomeronteatrulung

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live