Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ioan Suciu

25 Iunie 2014
Vizualizari: 2201
Comentează add

Noul tramvai IMPERIO este fabricat la Arad de către SC Astra Vagoane Călători în parteneriat cu firma germană Siemens şi are o concepţie complet nouă.

"Cel mai economic tramvai din lume" intră în funcţiune la Arad "Cel mai economic tramvai din lume" intră în funcţiune la Arad - Conține galerie foto

ioan-suciu

Tramvaiul IMPERIO. Foto: Ioan Suciu 

Municipiul Arad a incheiat contractul de achizitie tramvaie noi, cu finantare prin credit acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Contractul in valoare de 6.568.101,30 euro plus TVA are ca obiect achizitia a 6 tramvaie noi, care vor fi livrate in termen de 42 de saptamani de la data semnarii contractului.

Noul tramvai IMPERIO este fabricat la Arad de catre SC ASTRA VAGOANE CALATORI in parteneriat cu firma germana Siemens are o concepţie complet nouă.

Acesta este dotat cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, are podeaua coborâtă şi aduce călătorilor un plus de confort.

Specialistii spun ca din punct de vedere energetic, este cel mai economic tramvai din lume. Acesta consuma doar 0,62 kw la fiecare kilometru parcurs.

Pretul de 1 milion de euro, cu profit un leu, pentru o garnitura este unul special oferit de catre producator, spune Valer Blidar directorul societatii constructoare.

In momentul de fata parcul de tramvaie aradean cu 150 de garnituri este invechit iar pe infrastructura reabilitata circula tramvaie din fosta Germanie Democrata achizitionate la mana a doua in urma cu douazeci de ani spune directorul tehnic al Companiei de Transport Public din Arad Petru Cuvineanu.

Odata cu intrarea lui Imperio in trafic Aradul (oraşul care a produs avioane, vagoane de călători, marfă şi metrou) intră în istorie si se înscrie pe harta mondială a fabricanţilor de tramvaie.


Etichete Ştiri VesttramvaiAradIMPERIOeconomic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live