Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

11 Octombrie 2019
Vizualizari: 2237
Comentează add

Comandamentul SUA din Europa şi Departamentul Armatei SUA au anunţat cea mai mare desfăşurare de forţe americane în Europa.

Cel mai complex exerciţiu NATO după încheierea Războiului rece

radu-dobritoiu

Comandamentul SUA din Europa şi Departamentul Armatei SUA au anunţat cea mai mare desfăşurare de forţe americane în Europa pentru cel mai amplu exerciţiu militar din ultimii 25 de ani.

DEFENDER-Europe 20 şi activităţile conexe vor creşte va crește capacitatea de reacţie și interoperabilitatea strategică prin exercitarea capacității militare de a desfășura rapid o forță și echipamente de luptă credibile din Statele Unite în Europa. SUA vor simula împreună cu aliaţii şi partenerii din Europa răspunsul rapid la o criză potenţială.

"DEFENDER-Europe 20" confirmă faptul că angajamentul SUA față de NATO și apărarea Europei rămâne neclintit, precizează un comunicat de presă primit de la Comandamentul SUA in Europa.

Exercițiul "DEFENDER-Europe 20" se va desfășura în perioada februarie 2020 - august 2020, iar perioada lui maximă este programată în perioada aprilie - mai 2020. Mişcările de trupe şi echipamente vor avea loc între februarie şi iulie 2020.

La exerciţiu ar urma să participe 37.000 de militari din 18 țări. Dintre aceștia, 20.000 vor fi militari americani trimiși în Europa special pentru acest exercițiu, iar alți 9000 de americani care participă la exercițiu vor proveni din trupele staționate permanent în Europa.

De asemenea, 20.000 de elemente de tehnică militară vor fi trimise din SUA în Europa, în cadrul acestui exercițiu.

Pe lista țărilor participante se află Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Spania, Marea Britanie și SUA. Dintre aceste 18 țări, 10 sunt menționate și ca țări gazdă ale exercițiului. Cel puțin până în acest moment, România nu este anunţată pe lista țărilor participante.

Dintre țările participante, un rol esențial va avea Germania, prin care vor trece ample formațiuni militare. De aceea, Germania va asigura "convoaie suport" și va construi o nouă facilitate militară în zona Lüneburg Heath (landul Saxonia Inferioară).

Statele Unite, care au cea mai importantă participare la exercițiu, vor trimite un cartier general de divizie, trei unități de luptă de nivel brigadă blindată, o brigadă de artilerie și una de sprijin - toate din cadrul Forțelor Terestre. De asemenea, vor participa militari americani din Forțele Aeriene, din Forțele Navale și din Infanteria Marină.


"A fi pregătiţi nu înseamnă doar a avea forțele și capacitățile potrivite pe tot teatrul de operaţii, ci presupune să ne exercităm capacitatea de a primi și integra rapid forțele cu efectivele noastre și cu cele ale aliaților și partenerilor noștri", a declarat generalul locotenent Christopher Cavoli, comandantul forţelor SUA din Europa. "Este important să ne exersăm capacitatea de a ne proiecta forţele în momentul potrivit şi prin reacţia noastră să îi reasigurăm pe aliaţi că suntem pregătiţi să respingem orice aliat" - a mai declarat comandantul american.
 


Etichete Defender Europe 2020Christopher Cavoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live