Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

14 Octombrie 2018
Vizualizari: 794
Comentează add

Exerciţiului naţional "Seism 2018" este cel mai amplu exercițiu de intervenție a echipelor medicale din UE (Christos Stylianides).

"Cel mai amplu exercițiu de intervenție a echipelor medicale din UE"

angela-matei

Comisarul european pentru ajutor umanitar Christos Stylianides şi secretarul de stat Raed Arafat au inspectat spitalul militar de campanie instalat la poligonul Centrului 70 Geniu Aviaţie din Pantelimon, judeţul Ilfov.

Cei doi responsabili au făcut declaraţii de presă în a doua zi a simulărilor efectuate în cadrul Exerciţiului naţional "Seism 2018".

Redactorul RRA Angela Matei este în direct cu informaţii de ultimă oră. Bună seara, Angela!

Reporter: Bună seara! Comisarul european s-a declarat impresionat de mobilizarea pe care a constatat-o în România și a subliniat că este cel mai amplu exercițiu de intervenție a echipelor medicale din Uniunea Europeană. Este un exemplu de solidaritate europenaă și demonstrează faptul că atunci când este vorba despre dezastre trebuie să acționăm împreună - a mai spus Christos Stylianides.

Secretarul de stat Raed Arafat a subliniat, la rândul său, că România a jucat până acum în timp real, și a jucat foarte seriors, iar amploarea exercițiului este dată atât de numărul participanților din țară, cât de implicarea internațională.

Vorbim despre 600 de oameni din diverse țări, spitale mobile de diferite categorii. Și toată această simulare, acest exercițiu va continua cu operațiuni de mare evacuare internațională în următoarele zile.

Aș mai spune doar că Christos Stylianides, comisarul europen, după ce va avea discuții cu ministrul român al apărării și cu ministrul de interne, sunt programate la această oră aceste întâlniri, va rămâne în cursul nopții în România și mâine dimineață va pleca către Bruxelles.

VIDEO: Comisarul european pentru ajutor umanitar Christos Stylianides şi secretarul de stat Raed Arafat , declara'ii de presă.


Etichete exercitiu seism 2018exercițiu de intervențieechipe medicale din UEChristos Stylianidesraed arafat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live