Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

9 Mai 2020
Vizualizari: 512
Comentează add

Alegerile românilor se bazează anul acesta pe cazări izolate şi rezervări fără risc.

Cei mai mulţi români doresc să îşi petreacă vacanţa în ţară în acest an

costin-grigore

 Foto: Arhivă.

Cei mai mulţi români doresc să îşi petreacă vacanţa în ţară în acest an, iar patru din zece chiar plănuiesc să călătorească după ridicarea restricţiilor, arată un studiu publicat de o platformă online.

Alegerile românilor se bazează anul acesta pe cazări izolate şi rezervări fără risc, iar aproape jumătate dintre participanţii la studiu au spus că siguranţa este un criteriu important atunci când aleg destinaţia.

Conform cercetării travelminit.ro, 38% dintre români susţin că vor opta pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curăţenie şi igienizare atunci când fac rezervări pentru cazare.

Pe de altă parte, rezultatele studiului mai arată că mai mult de jumătate dintre respondenţi şi-au amânat vacanţa pentru o perioadă ulterioară, în special în lunile de vară sau toamnă, în timp ce 20% dintre participanţi şi-au păstrat rezervarea activă, iar 26% şi-au anulat rezervările.

Printre motivele pentru care românii se tem să călătorească în viitorul apropiat sunt riscul de contaminare cu coronavirus - 55%, teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare - aproape 40% sau teama de a servi mese la restaurant.

Specialiştii estimează că bugetul total al vacanţei va scădea cu câteva procente, diferenţa fiind mai mică în cazul serviciilor de cazare şi mai semnificativă în cazul activităţilor conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat şi altele.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2038 de respondenţi din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 29 aprilie - 6 mai 2020.


Etichete (ii)concediucazare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live