Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

30 August 2010
Vizualizari: 2231
Comentează add

UPDATE: Magnus Carlsen l-a învins pe Viswanathan Anand în primul meci din finala mare a turneului Arctic Securities Chess Stars, în timp ce Jon Ludvig Hammer şi Judit Polgar au încheiat prima partidă din finala de bronz cu o remiză.

Cei mai buni jucători de şah se înfruntă în Norvegia

paul-poterasi

Numărul 1 mondial în clasamentul ELO, Magnus Carlsen. Foto: AFP.

Magnus Carlsen l-a învins pe Viswanathan Anand în primul meci din finala mare a turneului de şah rapid Arctic Securities Chess Stars, organizat în Norvegia, la Kristiansund.


De asemenea tot în cadrul turneului Jon Ludvig Hammer şi Judit Polgar au încheiat prima partidă din finala de bronz cu o remiză.


Numărul unu mondial la şah, Magnus Carlsen, campionul mondial la şah, Viswanathan Anand, cea mai bună jucătoare de şah din lume, Judit Polgar, şi numărul doi la şah din Norvegia, Jon Ludvig Hammer participă la un turneu de şah rapid organizat în Norvegia.

Turneul a început sâmbătă şi se va încheia luni cu finalele.

Fiecare participant a jucat împotriva celorlalţi câte două partide şi a avut la dipoziţie câte 20 de minute pentru fiecare partidă plus extra câte 10 secunde pentru fiecare mutare.

În prima zi, campionul mondial la şah a reuşit să câştige împotriva lui Judit Polgar şi a lui Jon Ludvig Hammer şi a remizat cu Magnus Carlsen.

La rândul său, deţinătorul celui mai mare punctaj ELO, Magnus Carlsen, a reuşit să se impună şi el în faţa lui Jon Ludvig Hammer şi a lui Judit Polgar.

În cealaltă partidă Jon Ludvig Hammer şi Judit Polgar au făcut o remiză.

După desfăşurarea şi a meciurilor din a doua zi clasamentul arată în felul următor: 1. Viswanathan Anand 5 pct, 2. Magnus Carlsen 3.5 pct, 3. Jon Ludvig Hammer 2 pct, 4. Judit Polgar 1,5.

Astfel finala mică se joacă între Jon Ludvig Hammer şi Judit Polgar, iar finala mare între Viswanathan Anand şi Magnus Carlsen.

Finala şi finala de bronz au începuz la ora 14.00, ora Norvegiei (ora 15.00, ora României).

Cel de-al doilea meci al finalei începe la ora 15.40 şi poate fi urmărit aici (16.40, ora României).


Etichete şahturneuNorvegiaMagnus CarlsenViswanathan AnandJudit PolgarJon Ludvig HammerArctic Securities Chess Stars

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live