Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

21 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1712
Comentează add

Cei doi militari supravieţuitori ai accidentului aviatic din această dimineaţă, din judeţul Sibiu, au ajuns la Spitalul de Arşi din capitală.

Cei doi supravieţuitori au fost aduşi la Bucureşti

mira-gombos

Foto: MAI.

Cei doi militari supravieţuitori ai accidentului aviatic din această dimineaţă au ajuns la Spitalul de Arşi din capitală.

Răniţii au arsuri pe o suprafaţă mare a corpului şi prezintă multiple fracturi ale membrelor.

În urma prăbuşirii elicopterului IAR-330 PUMA, aparţinând MApN, opt militari din cei zece aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.

Accidentul s-a produs la 10.40, când elicopterul Bazei 71 de la Câmpia Turzii se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul de la Cincu, Braşov.

Mormane de fiare contorsionate şi obiecte carbonizate fumegând, dar şi rămăşiţele pământeşti ale celor opt militari care au murit este imaginea cutremurătoare pe care corespondentul Radio România Actualităţi, Carmen Vulcan, o descria în urmă cu câteva ore de la locul tragediei produse în această dimineaţă, în nordul judeţului Sibiu.

Unul dintre răniţi către salvator: Vezi dacă mai trăieşte cineva

Carmen Vulcan a reuşit să obţină şi mărturia lui Beniamin Pădure din satul Stejărişul.

El este unul dintre cei doi ciobani care au ajuns primii la locul accidentului şi despre care se poate spune că sunt eroii acestei zile, întrucât au contribuit la salvarea vieţilor celor doi militari răniţi.

"Eram cu oile, eram la o distanţă de 500 de metri, am auzit elicopterul în aer, şi dintr-o dată explozie. Am alergat, eram cu colegul. Deja era prăbuşit, am văzut flăcări. Am încercat să mă apropii. Eu n-am putut, am strigat. Mi-a răspuns unul dintre supravieţuitori: "Ajutor!" M-am dus la el, l-am întrebat: "Cu ce vă pot ajuta?" L-am ajutat cu o pătură, am sunat la 112. Încerca să explice, nu ştia unde se află, m-a chemat pe mine. I-am zis - Stejăriş sunteţi, judeţul Sibiu. După aia, a zis dânsul: "Uită-te, vezi dacă mai supravieţuieşte cineva". L-am găsit şi pe al doilea, m-am uitat la el. M-a întrebat unde e, unde e elicopterul. I-am zis către dânsul: "Trăieşte şi restul morţi" - a povestit Beniamin Pădure.

Procurorii de la Parchetul Militar Cluj au început deja o anchetă în acest caz.

Din primele cercetări se pare că elicopterul a luat foc în zbor şi s-a prăbuşit, arzând complet. 


Etichete ştiri centruelicopterIAR-330 PUMACâmpia TurzimorţivictimerăniţiprăbușitMApNarmatăSibiuSMURDmilitariciobanBeniamin Păduresalvator

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live